Referenser

Nedan följer utlåtande vi fått av kunder som använt Vegebom Veterinaire en tid.


Kungsbro, april 2000

Varför Vegebom?

Jag blev nyfiken att prova salvan Vegebom av följande anledningar:

Kravgodkänd
STC har utfärdat 0 karens
Endast naturliga ämnen (”ingen kemi”)
Går att använda till ”allt”.
Här är mina erfarenheter:

Vi masserade in salvan i karlederna på en lektionsponny som haft mugg i ett år. 4 dagar efter fanns ingenting kvar. Vi har tidigare kunnat hålla nere ponnyns mugg med andra preparat men detta tog bort allt på bara några dagar.

Själv har jag haft torr hy på min fot sedan jag var liten. Efter att ha provat Vegebom på min torra fot har den varit bättre än någonsin.

Min sambo var ute och red. Hästen halkade rejält och höll på att gå omkull varpå hon sträckte armen rejält då hon hävde sig tillbaka i sadeln. Hästen gick heller inte riktigt rent på vägen hem. Vegebom masserades in på armen och hästens bakben. Nästa dag fanns inga symtom på vare sig häst eller ryttare!

En lektionshäst fick en spark över kotan. Dagen efter fanns en avsevärd svullnad. Ett tunt lager Vegebom masserades in på hela benet samt extra vid såret. Av svullnaden syntes knappt någonting dagen efter.

Vi har masserat in salvan vid ställen för sadeltryck och hårlösa fläckar av bl.a. täckesskav med mycket bra resultat. Hästen slutar ömma och håren växer ut snabbare.

Detta hände under vår första vecka med Vegebom och har gjort mig övertygad om salvans effekt.

Vegebom borde finnas i var hästägares apotek!

Stellan Melchert, ridhuschef


Östad 990203

Vi har använt Vegebom Veterinaire för att behandla följande: mugg, småsår och olika typer av hudproblem som speciellt visar sig sommartid. Salvan har både läkande och återfuktande effekt. Vi kan varmt rekommendera den till användning på häst.

Marcus Ljungqvist
Stuteri Stenholmen
0322-714 50


990202

Jag har länge letat efter en bra hästsalva, som man kan använda till allt. Nu har jag funnit den, VEGEBOM. Jag använder VEGEBOM till mugg, sår, svullna ben, förhårdnader m.m. I stallet är det den enda salvan jag behöver.

Sofia Kaber,
Lerum tel 0302-144 06


Björkskär 990127

Jag har använt Vegebom till ett sto som har haft kraftig svullnad och torr hy i man, svans på ryggen och under magen, helt felfri hela sommaren, kunde gå ute. Jag kommer alltid att använda Vegebom.

Många hälsningar
Lahja Rolf
Björkskär, tel 0123-480 51


Västerby 990118

Angående Vegebomsalvan

Västerbyskolan har haft salvan i ca 1 1/2 år. Vi har använt den till kor som har:

svårt att släppa mjölken – trögmjölkade kor
kor med juversvullnad
kor med ”flocker” i mjölken.
i samband med juverproblem
Och själv har jag använt den till ”onda” handleder.

Vi tycker att salvan har gjort nytta. Framför allt med kor som fått lite dålig mjölk, har med hjälp av inmasserad Vegebom blivit bra. Men vi har sett positiva förändringar på alla ovanstående punkter. Salvan är idealiskt för både konventionell och KRAV-produktion. Kan man slippa tillkalla veterinär har man sparat många tusenlappar, och då är utgiften för salvan ”en droppe i havet”!

Västerbyskolan
Ann-Sofie Johansson, husdjursinstruktör
Tel: 013-32 91 21 (skoljordbruket)


Normlösa 27/1-99

Är en lantbrukare med ca 110 mjölkkor och jag har som alla andra provat en massa medel på mina kor. På såväl spenar och juver som sår av olika slag.

Jag har nu en längre period använt VEGEBOM som jag tycker tillfredsställer mina förväntningar av en bra salva och ger en bra effekt vid behandling av sår då det har en bra läkande förmåga samtidigt som det håller sårkanter och skadade området mjukt och smidigt. När korna är lite trögmjölkade så kan man använda salvan att massera med då den ökar upp cirkulationen i det området och korna mjölkar lätt igen.

Min sambo har även använt salvan på våra hästar bl.a. ett mycket svårläkt sår efter en taggtrådsskada. Mitt i sommaren vet Ni hur det är med sår och flugor och hur otäckt det blir i såren, men VEGEBOMS SALVA tilltalar inte flugorna så mycket. Så våran häst läkte ihop väldigt fint. Har även använt salvan vid hovtramp och småskador på hästarnas ben som kan vara mycket svårläkt, men som också läker jättebra av VEGEBOMS.

Lantbrukare på Nederlösa Storgård, Skänninge
Gunnar Palm, Yvonne Johansson
Tel: 0142-36 02 65 (ladugården), 0142-36 02 41 (bostaden)


Katrineholm 990118

Gröna Kullens Lantbruk AB, Katrineholm.

Angående Vegebom!Vi har använt salvan på kojuver, muskler och vid egen förkylning ”under näsan” på oss själva.Den har fungerat värmande och har funkat bra.Det är den bästa salvan vi provat hittills, har haft kor i 23 år.Med vänliga hälsningarNils-Åke och Inga-Stina
Gröna kullens Lantbruk, Sunds gård
Telefon: 0150-187 90


Kovland 990121

Hej Finn!Ville bara skriva några rader och berätta lite om hur jag har använt Vegebom. Jag har mjölkkor och har använt Vegebom till att smörja sår – läker jättebra!Smort juver, mest förebyggande mot juverproblem och jag har haft väldigt få sen jag började med Vegebom.I höstas fick jag en virusinfektion på spenarna hos nästan alla kor. Jag smorde med Vegebom både morgon och kväll och på 14 dagar var den så gott som borta.Sen använde jag den hemma. På onda muskler är Vegebom suverän.Har provat med många olika salvor till korna, men Vegebom är den klart bästa.

Hälsningar
Annica Lundström, Kovland
Tel: 060-971 07